Cursussen tekenen, schilderen en grafiek:

Ontdek uw verborgen talenten en creativiteit bij Fine Art Weert.
Tekenen en schilderen, iedereen kan het!

Vanaf juni 2007 is de bekende Weertenaar Mies Grijmans gestart met het geven van cursussen Tekenen Schilderen en Grafiek. Een ding is zeker, de start is een succes en de gestarte cursisten zijn vol enthousiasme aan het werk gegaan. Inmiddels zijn er al vele prachtige werkstukken gerealiseerd.

Er is nog plaats voor enkele inschrijvingen, misschien iets voor u om na de vakantie mee te beginnen? Ben er op tijd bij en schrijf u nu al in!


Dinsdagmiddag: "Wat zou jij doen?"


Hard aan het werk...


Wat houdt het in?

Op een zeer toegankelijke en ontspannende manier krijgt u les in alle technieken rechtstreeks van Mies Grijmans zelf, wiens schilderijen meerdere malen bekroond zijn met diverse prijzen en eervolle vermeldingen.

Niveau

De cursus wordt gegeven in gezellige kleine groepen van 4 tot maximaal 5 kandidaten, waarbij individuele begeleiding centraal staat en is geschikt voor alle leeftijdsgroepen.
Van jeugd tot en met volwassenen en ouderen, van beginners tot gevorderden. Waarbij het prettig is te weten dat men ook overdag lessen kan volgen. Naar mijn mening werkt een mix van niveaus alleen maar bevorderend, per slot van rekening kun je een hoop van elkaar leren, en werkt dit stimulerend.

Tijdens de cursus laat Mies u kennis maken met uw eigen persoonlijke creativiteit en u zal zelf ontdekken hoe leuk het is om uw eigen emotie en beleving tot uitdrukking te zien komen in een persoonlijk werkstuk. Al na enige lessen zult u versteld staan van het resultaat en met trots kunnen zeggen: “dat heb ik gemaakt”

Bij Fine Art Weert leert u onder persoonlijke begeleiding realistisch tekenen en schilderen. U leert de juiste methode voor het opbouwen van een tekening of schilderij. Of het nu gaat om tekenen , aquarelleren of om het maken van een werkstuk met behulp van olieverf, acryl of pastel, op een eenvoudige manier zullen we samen ervaren welke techniek en stijl het beste bij u past.

Indien u pas begint, leer ik u een aantal basistechnieken en werken we gestaag door naar een hoger niveau. Bent u gevorderd, dan help ik u naar het zoeken van een eigen stijl en techniek, die bij u past, Daarbij rekening houdend met uw wensen, talent en ook eerlijkheidshalve met uw beperkingen.

Onderwerpen

Voor de beginner zal ik samen met u beginnen, met het opzetten van b.v. een eenvoudig stilleven of landschap, zo kunnen we rustig stap voor stap naar een hoger niveau werken.
De gevorderde cursist is vrij in het kiezen van zijn onderwerpen, echter als duidelijk wordt dat de cursist meer aankan, zal ik dat in overleg met die persoon, stimuleren een stapje verder te gaan.
Onderwerpen om te schilderen, zijn: stillevens, bloemen, landschappen, stadsgezichten, dieren, te veel om op te noemen, al naar gelang het niveau u aan kunt.

Grafiek

U kunt ook kiezen voor een cursus Grafische technieken zoals Etsen Lino en Houtsnede Mono en Reliëf print. Voor deze cursus begeleid ik u op de zelfde manier zoals hierboven beschreven.

Materiaal kennis

Verder wordt u ook begeleid op het gebied van materiaalkennis, het gebruik en toepassing, kleurenleer en het gebruik van kleur. Ook leer ik u hoe u materialen en gereedschappen te onderhouden, zodat u er lang plezier van zult hebben.

Bent u geïnteresseerd neem dan snel contact op met Fine Art Weert en maak een afspraak met Mies Grijmans voor meer informatie.


Donderdagavond: uiterste concentratie...Een kijkje in het atelier: Ria en Sylvia aan het werk.


Woensdagochtend: Lotte en TillyWaar en wanneer


Gewoon bij de kunstenaar aan huis, Lokatie: Hovenierstraat 8 6004 LA Weert.

Lestijden vanaf juni 2009:

Dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
Dinsdagavond van 19.30 tot 22.30 uur.
Woensdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur.
Woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
woensdagavond van 19.30 tot 22.30 uur.
Donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
Donderdagavond van 19.30 tot 22.30 uur.

Kosten 19,- euro  per les van 3 uur. Inclusief 15 minuten pauze (indien u daar zelf gebruik van wilt maken) en de koffie is gratis.

Het is de bedoeling dat u in de toekomst ook kunt deelnemen aan workshops en masterclasses. Wat zou u denken van een dag of weekend schilderen in Zuid-Limburg, al dan niet verzorgd als een compleet arrangement. Nog mooier een week schilderen in Schotland of Ierland. Misschien wilt u eens wat anders dan het traditionele bedrijfsfeestje?
Dit zijn zeker mogelijkheden die wij voor u kunnen organiseren en die bij voldoende belangstelling zeker de moeite waard zullen zijn.

MEER INFORMATIE, BEL MET 0495-54 16 29 OF 06-20 54 30 02,
Mies Grijmans, Hovenierstraat 8, 6004 LA Weert

 

 

 

 

 

  -  Hoveniersstraat 8 | 6004 LA Weert | Tel. 0495 - 54 16 29 - Mobiel 06-2054 3002
KvK 12066995 | BTW-nr. NL 082895120B01 | NL 72 INGB 0004 321 626


HOME     GASTENBOEK     CONTACT   
CURSUSSEN     OVER MIES GRIJMANS     SCHILDERIJEN   
MATERIALEN     ADVIES    WERK CURSISTEN

COPYRIGHT   |   DISCLAIMER   |   LEVERINGSVOORWAARDEN
DESIGN: